23.6.12

Καλώς ήρθες εξεταστική στο τόπο μου...

Η εξεταστική του Ιουνίου αποτελεί μακράν από τις χειρότερες του είδους. Ευτύχημα το γεγονός ότι για εμάς τουλάχιστον τελειώνει 5 Ιουλίου. Όπως πάντα δηλαδή. Φανταστείτε ότι φέτος είχαμε και καταλήψεις, εκλογές κτλ αλλά και πάλι τελειώσαμε στην ώρα μας, αυτό το λέω για όσους κάθε φορά που ανακοινώνεται μια κατάληψη σπεύδουν να φωνάξουν: "ΩΩωω όοοχι! Θα χάσουμε την εξεταστική! Θα φτάσουμε να δίνουμε μέχρι 20 Ιουλίου! Θα πεθάνουμε! Θα μείνουμε για πάντα εδώ!!"


Αν κάτι έχω μάθει απτις εξεταστικές Ιουνίου, είναι πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή όλοι μας νιώθουμε εξασθενημένοι. Το γεγονός ότι αισθανόμαστε το τέλος του ακαδημαϊκού έτους να πλησιάζει σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες που ανεβαίνουν όσο προχωράνε οι μέρες είναι η μεγαλύτερη κλωτσιά που δέχεται ένας σπουδαστής τέτοια περίοδο.

Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια έχουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση που προήλθε στην μνημονιακή περίοδο. Μια περίοδος που δεν λέει να τελειώσει.
Η κρίση λοιπόν κάνει την κατάσταση δυσκολότερη, οι γονείς αγχώνονται, πανικοβάλλονται, πεινάνε και οι σπουδαστές λαμβάνουν ένα μεγάλο άγχος και ευθύνη να αντιμετωπίσουν. Χώρια το ότι καλούνται να βγάλουν την βδομάδα με 5-10 ευρώ. Κάντε καμιά έρευνα να δείτε, οι περισσότεροι φοιτητές έχουν χάσει τουλάχιστον 3 κιλά τα τελευταία χρόνια, ασχέτως αν τρώνε βλακείες, τις τρώνε λιγότερο....

Άντε καλή μας τύχη,


No comments:

Post a Comment