9.2.12

Εξεταστική + Νομοσχέδιο πάνε μαζί!

Τελειώνοντας και η 2η βδομάδα της εξεταστικής αφήνει μια ανάμικτη γεύση. Είναι αξιοπερίεργο πως η κάθε εξεταστική εδώ και 1,5 χρόνο συμπέφτει με μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

Σήμερα είναι το νέο μνημόνιο, τον Σεπτέμβρη ήταν το νομοσχέδιο για την παιδεία, τον Ιούνιο είχαμε τον   μεσοπρόθεσμο...

Με το μυαλό μου θα μπορούσα να υποθέσω ότι ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ (!) αλλά θα συγκρατηθώ και τα θεωρήσω όλα μεμονωμένα περιστατικά...

Η εξεταστική είναι γενικά και ήταν πάντα ο μεγαλύτερος εκβιασμός:
"αν δεν σταματήσετε την κατάληψη, θα χάσετε την εξεταστική"

Πάνω σαυτό θα γυρίσω πίσω τον Σεπτέμβριο που με τις καταλήψεις για το νομοσχέδιο μας τα κάνανε αχλάδια ότι θα χάσουμε την εξεταστική, το εξάμηνο, τις τυρόπιτες του κυλικείου...

Εν τέλη ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν χάσαμε τελικά, αλλά σε πολλές των περιπτώσεων χάναμε και μάθημα με ιδιαίτερη ευκολία!
Τα περισσότερα εργαστήρια κλείσαν 1 βδομάδα πριν τις 23/12 , όπως πάντα δηλαδή, δώσαμε εξετάσεις σε πολλά εργαστήρια σε λιγότερες βδομάδες και σε πολλές των περιπτώσεων οι ίδιοι οι καθηγητές δεν κάνανε μάθημα για δικούς τους λόγους ή για εξυπηρέτηση σπουδαστών (βλέπε μετά τα χριστούγεννα).


Τι 13 βδομάδες ρε γατάκια; Αφού πάντα η ύλη έβγαινε και σε λιγότερες!! 

Μαζί με όλα αυτά αυτή τι στιγμή που γίνεται η εξεταστική ήρθε η ώρα για να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα με βάση το νέο νομοσχέδιο, άρα πρέπει να κάνουν εκλογές για νέα "εσωτερικά μέλη", φυσικά τα περισσότερα ΑΕΙ επιλέξανε αυτη την περιόδο που οι φοιτητές κάθονται και διαβάζουν. 

Αυτή η αθεράπευτη λαμογιά επιλέγουν περιόδους εξεταστικής ή καλοκαιρινών διακοπών είναι τουλάχιστον φασιστική.


Τέλος ντε...

No comments:

Post a Comment