12.11.11

Ημερολόγιο Ubuntu 11.10...


Σήμερα Σάββατο έκανα το πρώτο σοβαρό βήμα προς το νέο Ubuntu 11.10 ...

Είχε περάσει αρκετός καιρός από την προηγούμενη διανομή που είχα δοκιμάσει και για την συγκεκριμένη είχα ακούσει και δει πολλά. Αυτό σε συνδυασμό από την δυσαρέσκεια που μου προκαλούσαν τα Windows 7 στον AMD Phenom X6, συνέβαλε στο να κάνω την εγκατάσταση και να έχω dual boot...

Ένα εντυπωσιακό πράγμα στα ubuntu είναι η εγκατάσταση. Πραγματικά είναι η πιο φιλική εγκατάσταση για OS που έχω περάσει! Στην εγκατάσταση μπορείς να επιλέξεις ακόμα και τον χώρο που θες να χρησιμοποιήσουν τα ubuntu στο δίσκο σου με χρήση γραφικών κουνόντας το mouse σου... Οι συσκευές όλες αναγνωριστήκαν εύκολα και γρήγορα, από την κάρτα δικτύου μέχρι την turbo-x κάμερα...

Στο πρώτο άνοιγμα των ubuntu έπρεπε να γίνουν κάποια χρήσιμα updates, εκεί είναι που ανακάλυψα και το φοβερό Software center! Φυσικά επηρεασμένο από το Chrome Web Store, το Apple Store και το Android store, το Ubuntu Software center με έκανε να ξεχάσω ΟΤΙ ήξερα για την εγκατάσταση προγραμμάτων στο Linux! Όσοι είστε σαν και μένα και θυμάστε πως στο linux χρησιμοποιούσαμε εντολές κτλ για να κάνουμε εγκατάσταση ξεχάστε το! Τα Ubuntu όπως έγραψα και το πρωι, είναι το πιο User Friendly Linux που έχει βγει!



Λάτρεψα το empathy, όπου μετέφερα όλα τα IM μου και τα email, από το google talk μέχρι το Facebook chat και πλέον μπορώ να τα χρησιμοποιώ γρήγορα, άνετα (από την πάνω μπάρα) και χωρίς κανένα πρόβλημα!

Έπειτα το Gwibber που μπορώ να έχω τον γρήγορο έλεγχο για λογαριασμούς twitter , facebook κτλ!

Το Chromium... Που σε θέμα ταχύτητας (άνοιγμα-κλείσιμο-λειτουργίες..) σκίζει σε αντίθεση με την χρήση του Chrome στα windows!

Η Ελληνική γλώσσα βρέθηκε και μπήκε στην εγκατάσταση με μεγάλη ευκολία. 

Πέρα όμως από τις εφαρμογές, που δεν έχω προλάβει ακόμα να ψάξω αρκετά, πρέπει να σταθώ στο γραφιστικό κομμάτι, γιατί πραγματικά ο σχεδιασμός του ubuntu είναι mac killer!
Μινιμαλιστικό, με σωστές σκιές και χρώματα χωρίς υπερβολικές φανφάρες!

Και έχω να πω κιάλλα! Αλλά θα τα δείξουν οι επόμενες μέρες!

Υ.Γ. Την ώρα που τέλειωσα την ανάρτηση και πήγα να κάνω ένα print screen με το γνωστό κουμπί, πατώντας το ανακάλυψα πως το Ubuntu αυτόματα κάνει ήχο φωτογραφική μηχανής, και ανοίγει παράθυρο με την εικόνα που έκανα print screen και περιμένει να του πατήσω ΟΚ για αποθήκευση.... Μαρέσει! ;)

No comments:

Post a Comment