20.9.11

Επιστροφή στο theme hospital ....

Κάτι τα επεισόδια του House MD, κάτι μια ξαφνική νοσταλγία, μου φέραν στο μυαλό το Theme Hospital! Το theme hospital είναι ένα παιχνίδι του 1997, κυκλοφόρησε τόσο σε PC όσο και σε PSX. Ήταν δημιουργία της Bullfrog που κυκλοφόρησε με την τότε Electronic arts.

Εντάξει για γραφικά δεν κάνω λόγο, είναι μάλλον από τα τελευταία παιχνίδια που βγήκαν σε DOS έκδοση, με ότι σημαίνει αυτό!



Το εν λόγο παιχνίδι ακόμα και μετά από 14 χρόνια διατηρεί τους υποστηρικτές του! Αυτό το παρατήρησα ψάχνοντας το και ανακαλύπτοντας πως πολλοί προγραμματιστές έχουν φτιάξει διάφορα patch προκειμένου το παιχνίδι να συνεχίζει να παίζει ακόμα και σε win 7 !

Εγώ το T.H. το έπαιξα για πρώτη φορά στο PSX. Είναι περίεργο πως ο χειρισμός του ήταν αρκετά ικανοποιητικός ακόμα και στο χειριστήριο του PSX.

Συνοπτικά το theme hospital είναι άλλο ένα God strategy game! Ουσιαστικά παίρνεις στη διαχείριση νοσοκομεία, φτιάχνεις τα ιατρεία, επιλέγεις του γιατρούς, βάζεις καθίσματα.. Το T.H. ήταν από τότε προσγειωμένο στην πραγματικότητα της υγείας! Όλα για τα λεφτά! Ρυθμίζεις ακόμα και το τιμολόγιο των φαρμάκων, δίνεις bonus στους γιατρούς για να είναι χαρούμενοι, παίρνεις επιπλέον λεφτά αν τα καταφέρεις με κάποιο έκτακτο περιστατικό... καταλαβαίνετε.

Αυτό που σου μένει από το παιχνίδι είναι σίγουρα η φωνή της κοπέλας από την ρεσεψιόν που φωνάζει τους γιατρούς και αναγγέλλει διάφορα συμβάντα... Η άτιμη δεν σταματάει ποτέ. Ευτυχώς υπάρχει το mute!

Στo PC μάλιστα είχε και Multiplayer!! Αυτό δεν κατάφερα ποτέ να το δοκιμάσω για να καταλάβω τι ακριβώς παίζει. Λογικά ανταγωνίζεσαι πραγματικά νοσοκομεία...

Εν τέλη, το T.H. σε κολλάει αλλά μέχρι ένα σημείο, μετά την 5 πίστα τα περιθώρια στενεύουν. Το σενάριο κουράζει. Οι τρόποι που το παιχνίδι προσπαθεί να σε δυσκολέψει σε εκνευρίζουν μερικές φορές...

Παρόλα αυτά παραμένει ένα αγαπημένο retro game.

No comments:

Post a Comment