17.9.11

Αγανάκτηση ή Κατάληψη;

Έχουν περάσει κοντά 2 μήνες από τότε που ξεκίνησε να βράζει το όλο θέμα με το νομοσχέδιο της παιδείας. Η αλήθεια ότι δεν έγραψα και πολλά πράγματα. Από την μία δεν ήθελα να βιαστώ να πάρω θέση προτού καταλάβω καλά τι γίνεται, από την άλλη έβλεπα πολλά φάουλ...

Το νομοσχέδιο της παιδείας όπως λένε κάποιοι γνωστοί μου έχει όντως κάποια καλά πράγματα, αλλά είναι λίγα και πρακτικά αμελητέα. Πράγματα όπως η αξιολόγηση, σε ένα νομοσχέδιο που τοποθετεί έναν ιδιωτικό φορέα να ελέγχει τους πόρους των ΑΕΙ είναι αμελητέα.

Αν γίνει ένα flash-back μπορούμε να σκεφτούμε πως κανένα νομοσχέδιο για την παιδεία δεν ήταν ποτέ κάτι πραγματικά καλύτερο. Ισχύει σχεδόν πάντα το κάθε πέρσι και καλύτερα.



Πριν λίγες βδομάδες στο ΤΕΙ, είχα παρακολουθήσει την συνέλευση των καθηγητών η οποία έγινε ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Θυμάμαι αρκετούς καθηγητές να λένε είτε ότι δεν προλάβαν να διαβάσουν το νομοσχέδιο, είτε να λέει ένας ότι το διάβασε αλλά δεν κατάλαβε πολλά πράγματα...  Απορώ ειδικά για αυτόν που δεν πρόλαβε! Ρε φίλε, διακοπές ήσουν και βγαίνει ένα νομοσχέδιο που σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με την εργασία σου! ΝΙΩΣΕ! (Που λέγαμε και στο λύκειο)

Το άλλο φοβερό είναι να βλέπω να επιζητούν κινητοποιήσεις σπουδαστικές παρατάξεις με μπλε χρώμα αλλά όχι για το νομοσχέδιο ολόκληρο! Αλλά για συγκεκριμένα σημεία του! Λογικό αυτό αφού όλα τα υπόλοιπα δεν θεωρούνται κακά ε και τα ζητάει και η ίδια η παράταξη ε;;... Α, και το ότι κάνουν καταλήψεις ενώ εδώ και χρόνια αυτά τα πράγματα τα θεωρούσαν κακά! Αυτό που με πειράζει δηλαδή είναι η υποκρισία σε αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν θα ασχοληθώ με αυτό τώρα!

Πάμε ξανά στο νομοσχέδιο. Ψηφίστηκε οκ. Παρατηρώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τρόπο που το νομοσχέδιο της παιδείας προσεγγίστηκε από τα Μ.Μ.Ε. . Με χειρουργικό τρόπο. Δόθηκε ένα ιδιαίτερο ύφος στις καταλήψεις,το γνωστό δηλαδή που λέει "κλείσαν τόσες σχολές, τέλος" και ύστερα... όταν οι καταλήψεις μεγαλώναν, τα ΜΜΕ βρήκαν το γιατρικό τους!


Τους Αγανακτισμένους Φοιτητές! Ω ναι! Αγανακτισμένοι είναι και στη μόδα, αιτήματα να ανοίξουν οι σχολές και να σταματήσουν οι καταλήψεις...Χμ.. ωραίο ακούγεται.

Η εν λόγο λοιπόν σελίδα στο facebook προσέγγισε το ενδιαφέρον των εγχώριων επενδυτών ΜΜΕ! Αλίμονο! Μάλιστα το site από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έγραψε άρθρο, (δεν ξέρω αμα μπήκε και εφημερίδα) πριν μέρες και ανέφερε ότι είχε συγκεντρώσει 342 μέλη! Αν είναι δυνατόν! 342! Όχι 34,200 , ούτε 3420! 342! Μιλάμε για τρελό πουσάρισμα! Η σελίδα έγινε θέμα σε δελτία ειδήσεων του Alpha, του ΣΚΑΪ (σε τουλάχιστον 2 εκπομπές) και στο ραδιόφωνο και στο 984!! Ακόμα και αυτή τι στιγμή που τα MME έχουν κάνει στη σελίδα περισσότερο promo και από τα Jumbo, η σελίδα έχει 2700likes. Που πρακτικά και πάλι αυτό δεν σημαίνει κάτι. 

Δηλαδή αν μια σελίδα με 350 μέλη/likes γίνεται θέμα, μια με 43.000 τι θα έπρεπε να γίνει; Και αναφέρομαι σε μια σελίδα υπερ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας. Αλλά τι λεώ, αυτοί δεν είναι αγανακτισμένοι....

Το πρόβλημα μου με αυτούς που κάναν αυτή τη σελίδα, είναι ότι δεν έχουν καμία θέση. Θέλουν να ανοίξουν οι σχολές και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Πόσο περίεργο ακούγεται αυτό; Μπας και την σελίδα την έφτιαξε η Διαμάντο(πουλου)? Και αυτή η χρήση των αγανακτισμένων είναι τουλάχιστον ατυχής για μια ακόμα φορά.Ένα ολόκληρο κίνημα ξεφτιλίζεται. Δηλαδή αν δεν έχουμε κατάληψη δεν είμαστε αγανακτισμένοι; Όλα οκ? Και το νομοσχέδιο μας αρέσει ή όχι?? Ποιος ξέρει!..

Και για να μη φανώ καταληψιακός, όχι, δεν είμαι υπερ των καταλήψεων. Είμαι υπερ των συλλογικών σκέψεων και αποφάσεων.


Βέβαια και η ίδια η Διαμαντοπούλου είπε πως "οι καταλήψεις είναι η ανώτατη μορφή πάλης". Οπότε για να το λέει και η Υπουργός, κάτι παραπάνω ξέρει από μένα.



No comments:

Post a Comment