5.8.11

Επιχείριση αδειάστε την Αθήνα!

Λοιπόν έχει ξεκινήσει! Το βλέπω και το νιώθω! Μέρα με την μέρα η Αθήνα αδειάζει όλοι πάνε στα χωριά τους και τα εξοχικά τους.

Και η πλατεία άδειασε. Ο Καμίνης φρόντισε γιαυτό και έστειλε αστυνομία και υπάλληλους του Δήμου τέσσερις τα ξημερώματα να τα μαζέψουν όλα... Πραγματικά όλα. Η πλατεία που την είδα χθες μου έμοιαζε ξένη. Αν και ένας κύριος μου έδωσε χαρτάκι για να με ενημερώσει πως το βράδυ γίνεται γενική συνέλευση και κάθε βράδυ, η πλατεία άλλαξε. Έπεσε το ηθικό των περισσοτέρων μάλλον. Ίσως και το δικό μου.

Απότι διάβασα και στο Λευκό Πύργο σήμερα γίνεται απεγκατάσταση των διαδηλωτών με σκοπό να ξανασυναντηθούν σε 20 μέρες με σκοπό να γίνει κάποια οργάνωση λίγο πριν την ΔΕΘ.

Πιστεύω πως η πλατεία Συντάγματος έπρεπε να αδειάσει από μόνη της με απόφαση της όταν φαινόταν ότι αδειάζει σιγά-σιγά. Για τουλάχιστον 20 μέρες. Να ξεκουραστούν όλοι και την ημερομηνία που επιλεγόταν να ξανάρχιζε δυναμικά. Όταν δεν υπάρχει δυναμική στο κίνημα, είναι εύκολο να γίνει στόχος αλλά και να αλιωθεί. 

Από την άλλη. Κάποιος είπε πως " το Σύνταγμα είμαστε εμείς και είμαστε παντού". Δεν έχει άδικο.

Τώρα από την άλλη νιώθω αηδιασμένος ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι γιατί παρατηρώ πως η τακτική "να τους πιάσουμε στον ύπνο" πέρνει σάρκα και οστά. Με τους ταξιτζίδες , το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια, την πλατεία...

Και σκεπτόμενος τα όσα άδικα γίνονται αντιλαμβάνομαι πως η προ-τελευταία μορφή διαμαρτυρίας που μένει (τελευταία ειναι τα όπλα μάλλον) είναι η απεργία πείνας. Αν και τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ικανά να σε καταγγείλουν ότι απεργώντας οδηγείς στην ανεργία χιλιάδες ωρομίσθιους υπαλλήλους fast food...


Αχ... άτιμο καλοκαίρι του 2011.... Αξέχαστο.

No comments:

Post a Comment